Nattseilerne

Nattseilerne er en frivillig forening som ble stiftet i 1990 av Tor Bugten. Foreningens formål er å ta vare på båttradisjoner, herunder vedlikeholde og drifte gamle trebåter og ivareta gammelt håndverksarbeid knyttet til kystkultur og sørge for godt sjømannskap i et sosialt fellesskap.

Målsetningen for laget er å skape en sosial arena for alle som har interesse av gammelbåter og sjømannskap, seiling og alt som hører til. Laget holder ukentlige dugnader gjennom hele året ved Hopsjø havn eller i Nattseilerbua. Nattseilerbua ligger i den gamle fabrikken på Hopsjø, hvor foreningen har verksted- og forsamlingslokale, kjøkken og båtoppbevaring.

Når foreningen ble stiftet ble det sagt følgende: «Dåkk ska vær sjøveiens rowdies». Det har foreningen også vært. Det kan fortelles om mange turer og utflukter gjennom årenes løp, med mange ulike historier. Nå har imidlertid Nattseilerne ikledd seg en mer profesjonell rolle. Det omsettes betydelige beløp i foreningen gjennom året og det er realisert store prosjekter med fullrestaurering av båter og lokaler.

Foreningen har i årenes løp tilbudt ulike turer til ulike grupper folk. I dag stilles det større krav til kurs, sertifiseringer og dokumentasjon, for å kunne tilby passasjerkjøringer. Nattseilerne har holdt kurs for sine medlemmer og sertifisert båtene for å kunne ta med passasjerer, sommeren 2020 er det gjennomført nesten ukentlige turer med passasjergrupper fra juni og ut august.

Booking: Dolmsundet hotell tlf. 72 44 04 40 eller post@dolmsundet.no

Nyskjerrig på Hopsjøbryggas rike historie? Da skal du besøke denne siden her!

Smaksfulleretter og duggfrisk drikke? Les mer om restauranten Traktørstedet Landstrykeren her!

Besøk hvalfangstmuseumet på tredje etasje og lær mer om Hvalfangsthistoren på Trøndelagskysten.